Het verhaal van Margot Lammers

Stichting Cadans: Bedankt!

Hierbij wil ik graag het team van Stichting Cadans bedanken voor de fijne begeleiding tijdens de BeweegKuur GLI.

Na een motiverend intakegesprek heb ik de keuze gemaakt om deel te nemen in de 3e groep BeweegKuur GLI die in oktober 2019 van start ging. Het is een groep met 12 zeer verschillende deelnemers, die elk hun eigen motivatie hebben om mee te doen.

Copyright Pointer, KRO NCRV

Aangezien de akelige feiten (overgewicht en “0” conditie) al snel boven tafel zouden komen, ben ik vóór het officiële meetmoment alvast begonnen met het aanpassen van mijn voedingspatroon. De eerste 5 kilo waren er af (!) toen ik bij beweegcoach op de weegschaal ging staan. Het gesprek over mijn ‘beweeg-gedrag’ was goed, maar confronterend… De hoogste tijd om er iets aan te doen. Er was weinig ruimte voor ‘mitsen en maren’, gewoon ‘aan de bak’ dus.

Het gesprek met dietiste verliep eveneens prettig. Geen verplichting om over te gaan op wortels en sla. Zij gaf inzicht in ingeslopen gewoontes qua eten en goed toepasbare tips om net datgene in je dagelijks eetpatroon te veranderen waardoor succes met afvallen zal volgen.

In het gesprek met de leefstijlcoach werden de belemmeringen besproken die er zouden kunnen zijn om je leefstijl aan te passen naar een gezondere leefstijl. Erg fijn om te horen dat datgene wat je ‘tegenhoudt’ heel herkenbaar is, maar ook gemakkelijk om te draaien is naar een positieve, oplossingsgerichte houding.

Bij het bezoek aan de sportschool (dit is optioneel en staat los van de Beweegkuur GLI) is er vrijwel altijd gelegenheid voor een gesprekje aan de balie. Men vraagt altijd vrolijk hoe het gaat en de beweegdeskundige geeft complimenten over je inzet en motivatie. Dat is bijzonder en wordt gewaardeerd!

Om je doel te bereiken moet je natuurlijk zelf aan de slag, maar met zo’n team achter je wordt het ‘lijden’ een stuk draaglijker.

Het resultaat is er: ik begon met een BMI van ruim 35 en na een jaar ‘buffelen’ ben ik 30 kilo lichter en is mijn BMI gezakt naar 25. Ik voel me veel fitter en beter in mijn vel. Bovendien bleek bij een algemeen bloedonderzoek dat diverse belangrijke waardes een grote verbetering laten zien ten opzichte van een jaar hiervoor. De dosering van door mij gebruikte medicatie in verband met een te trage schildklier wordt gedurende het traject steeds met kleine stappen verlaagd.

Ik ben Cadans erg dankbaar voor deze ondersteuning en ga vol vertrouwen het 2e jaar van de BeweegKuur GLI in.

Met vriendelijke groet,
Margot Lammers

P.s. Margot is inmiddels klaar met de GLI en heeft naar aanleiding van haar eigen succesverhaal ervoor gekozen om zelf Leefstijl Coach te worden. Hoe mooi is dat!

Margot Lammers-Gerritsen (Leefstijlcoach)